Hoeveel tijd ben jij daadwerkelijk met jezelf? Echt even alleen met je lichaam, je gedachten, je eigen ik? We zijn geneigd onze agenda helemaal vol te proppen, maar waarom doen we dat? Kan jij met jezelf zijn? Misschien ben je wel bang voor de confrontatie met bepaalde gedachten..

Wist je dat er zoveel door ons hoofd gaat dat we niet meer bewust weten wat we denken en voelen. Ik heb jarenlang een agenda gehad die behoorlijk verdovend werkte; geen tijd voor mezelf, maar vooral geen tijd willen doorbrengen met mijn gedachten.

Waarom is tijd doorbrengen met je eigen gedachten eng?

Er kunnen gedachten zijn die al een tijd aangeven dat je ergens niet blij mee bent of gedachten die allang proberen aan te geven dat je ergens mee moet stoppen (of misschien juist moet beginnen).. En soms wil je het nog niet weten of niet horen, want luisteren naar jezelf zou zomaar eens verandering kunnen brengen. En de angst voor verandering is er één die vele van ons zullen herkennen.

Toch is die angst niet nodig. Verandering is nodig want je gedachten en je gevoel geven het eenmaal aan.  Dan kan het niet anders zijn dan dat het klopt. Dat je klaar bent voor nieuwe dingen die je weer meer in de richting gaan brengen van je doel hier op aarde.

Alles is in beweging; het enige dat je hoeft te doen is luisteren naar je gevoel en lekker meebewegen.