Noeska kruiste mijn pad precies op het juiste moment. Aan de bewuste start van mijn reis naar: wie ben ik, wat wil ik, wat voel ik?  Of terwijl mijn midlife-update, zoals Brené Brown dit noemt in haar boek: de moed van imperfectie. Ik las dit op advies van Noeska.

Vanwege haar interesse voor yoga, mindfulness en meditatie heb ik Noeska gekozen als coach in de hoop dat zij mij, naast het coachen op het fysieke vlak – training en voeding – ook kon helpen bij het ontwikkelen van rust en balans in mijn leven met tips over mindfulness, meditatie en yoga. Maar haar manier van coachen ging al mijn verwachtingen te boven.

Naast de tips waarop ik hoopte, coacht zij met veel meer diepgang, passie, warmte en betrokkenheid dan ik had verwacht. Op de één of andere manier weet ze bij mij telkens de juiste snaar te raken en snel tot de kern te komen.

Haar bijzondere inzichten, adviezen en belangstellende vragen zetten mij keer op keer aan het denken en geven mij inzicht over de keuzes die ik  maak. Ook als zij ergens haar vraagtekens over heeft, schuwt zij het niet om dat onderwerp te bespreken. Wat soms confronterend kan zijn en ook nodig is om tot die kern te komen.

De liefdevolle en positieve manier, waarop zij -vol vertrouwen en vrolijk- in het leven staat, raakt mij en inspireert mij om ook meer vanuit liefde en vertrouwen en met plezier het leven te ontdekken en buiten mijn comfortzone te treden.

Eyke Leer