Vaak krijg ik als coach de vraag; hoe breng ik dan rust in mijn leven? Hoe weet ik wat ik voel? En hoe krijg ik meer zelfvertrouwen. Op welke manier ontdek ik die spirituele diepere laag in mezelf? Maar misschien wordt de volgende vraag nog wel het meest gesteld: hoe kom ik tot zelfacceptatie?

Het zal je niet verbazen, maar er is geen wondermiddel, geen quick-fix, geen yogales of meditatieworkshop die jou in één middag tot zelfacceptatie laat komen. Dat verdient aandacht. En ik kan je vertellen, hier mag je de bekende 10.000 uur wel in maken. Minimaal. De 10 geboden van Brené Brown kunnen je hierbij helpen. Tip: oefenen, oefenen, oefenen en DOEN.

Kwetsbaar zijn en kwetsbaarheid tonen is de basis van de weg naar zelfacceptatie. Uitspreken wat er echt bij je speelt. Op het moment van uitspreken start je zelf met het erkennen van je emoties, gevoelens en gedachten. Doe het dus ook echt voor jezelf. Natuurlijk hoef je dit niet direct met heel de wereld te delen, maar begin met het delen van je kwetsbaarheid bij een goede vriend of vriendin, je partner of familie. Oefen met het uitspreken van wat je voelt en wat je écht denkt. Het is ok, het mag er zijn. Want het is er al.

Hoe ontwikkel je kracht voor kwetsbaarheid? Hierbij de 10 geboden van Brené Brown.

1.     Authenticiteit, ik laat angst voor wat anderen vinden los

2.     Zelfcompassie;, ik laat perfectionisme los

3.     Veerkracht, ik laat zelfverdoving en machteloosheid los

4.     Dankbaarheid en geluk, ik laat mijn gevoel voor schaarste en angst voor het duister los

5.     Vertrouwen op intuïtie en durf te geloven, laat behoefte aan zekerheid los

6.     Creativiteit, ik laat de neiging mezelf te vergelijken met anderen los

7.     Spelen en ontspannen, ik laat uitputting als statussymbool en productiviteit als maatstaf los

8.     Breng kalmte en stilte in je leven, laat stress als leefstijl los

9.     Zinvol werk, laat los wat je zou moeten doen

10.  Lach, zing en dans, stop met normaal doen

Bron; De kracht van Kwetsbaarheid – Brené Brown

Wil je hulp bij het realiseren van deze 10 geboden. Maak dan een afspraak voor een introductiegesprek. Ik praat er graag over met je.